Φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων 2022 & αφορολόγητα PEUGEOT

Φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων 2022 & αφορολόγητα PEUGEOT

Φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων 2022: Τι ισχύει και ποια είναι τα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζετε; Από το 2020 κι έπειτα, η φορολογία άλλαξε και κάνει την απόκτηση εταιρικού οχήματος πιο εύκολη από ποτέ. Επί της ουσίας, ο τρόπος υπολογισμού της φορολογητέας αξίας της παραχώρησης οχήματος σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, επαναπροσδιορίστηκε με βάση την ακόλουθη κλίμακα, ως ποσοστό της λιανικής τιμής πώλησης προ φόρων (ΛΤΠΦ):

  • για ΛΤΠΦ έως 14.000 ευρώ ως ποσοστό 4% της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
  • για ΛΤΠΦ από 14.001 έως 17.000 ευρώ ως ποσοστό 20% της ΛΤΠΦ,
  • για ΛΤΠΦ από 17.001 έως 20.000 ευρώ ως ποσοστό 33% της ΛΤΠΦ,
  • για ΛΤΠΦ 20.001 έως 25.000 ευρώ ως ποσοστό 35% της ΛΤΠΦ,
  • για ΛΤΠΦ από 25.001 έως 30.000 ευρώ ως ποσοστό 37% της ΛΤΠΦ,
  • για ΛΤΠΦ πλέον των 30.001 ευρώ, ως ποσοστό 20% της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα.

Επιπλέον, με κριτήριο την παλαιότητα του οχήματος η αξία της παραχώρησής του, μειώθηκε κατά 10% έως 50%. Η εφαρμογή της κλίμακας αυτής, συνεπάγεται μειωμένη φορολόγηση σε σχέση με το προϊσχύον καθεστώς, δεδομένου ότι η κλίμακα είναι προοδευτική. Τα ανωτέρω ισχύουν ανεξάρτητα από το αν το όχημα ανήκει στην επιχείρηση ή είναι μισθωμένο με οποιονδήποτε τρόπο στα ανωτέρω πρόσωπα.

 

Αυτοκίνητα με μηδενικό εταιρικό φόρο

Ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία εκείνων των αυτοκινήτων που εμπίπτει στις διατάξεις περί μηδενικού φόρου. Σύμφωνα τη φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων, όπως ισχύει και το 2022, πρόκειται :

  • για οχήματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς και εφόσον έχουν ΛΤΠΦ έως 17.000 ευρώ
  • για οχήματα μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, έως 50g CO2/km και με ΛΤΠΦ έως 40.000 προς ένα εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο.

Επιπρόσθετα, για τις επιχειρήσεις, χορηγείται δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά τους, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της δαπάνης, προσαυξημένης κατά ποσοστό 30% για τη μίσθωση εταιρικού επιβατικού αυτοκινήτου μηδενικών ή χαμηλών ρύπων CO2 έως 50 g/km, με μέγιστη ΛΤΠΦ έως τις €40.000. Επιπρόσθετα, τα πάγια αυτοκίνητα με εκπομπές καυσαερίων από 1 έως 50 g/km αποσβένονται ανεξαρτήτως αξίας ΛΤΠΦ με 20% ετησίως.

 

Οι 5 προτάσεις της PEUGEOT GALLO σε μοντέλα με μηδενικό φόρο για εταιρικούς χρήστες

Σε μία εποχή που η ανάγκη των εταιριών για ποιοτικά οχήματα που προσφέρουν μηδενικό εταιρικό φόρο, άρα και εξοικονόμηση χρημάτων, αυξάνεται, η PEUGEOT GALLO κάνει την κίνηση ματ στην αγορά, προσφέροντάς σας όλες τις full electric & plug-in hybrid εταιρικές προτάσεις της PEUGEOT μαζί με τα πιο οικονομικά προγράμματα απόκτησης τους. Κάθε μία από αυτές αποτελεί την επιτομή της τέλειας οδηγικής εμπειρίας στην κατηγορία της, συνδυάζοντας αυτοματισμούς, κορυφαίες επιδόσεις και ασφάλεια. Πρόκειται για τα μοντέλα:

  • PEUGEOT e-208 (Full Electric)

Το αν κατευθύνεστε προς το γραφείο, το σπίτι ή τον ταξιδιωτικό σας προορισμό έχει μικρότερη σημασία όταν μιλάμε για το PEUGEOT 208. Η έντονη προσωπικότητά του, γίνεται αντιληπτή με το που αγγίξετε το τιμόνι του, ενώ η γοητευτική sport πλευρά του εντυπωσιάζει μέσα από το μακρύ καπό και το χαμηλό του σχήμα αλλά και τα φωτεινά και αυθεντικά χρώματα του αμαξώματος. To ηλεκτρικό αυτό supermini προσφέρει αυτονομία 362 χιλιομέτρων (WLTP), ενώ ανακτά το 80% της αυτονομίας του σε 30 λεπτά. Φυσικά, εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ απαλλάσσεται από τη φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων.

  • PEUGEOT e-2008 (Full Electric)

Το PEUGEOT e-2008 SUV σχεδιάστηκε για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και σημαντική εξοικονόμηση. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να το διαπιστώσει, είναι να προσδεθεί σε ένα από τα καθίσματα ώστε να διαπιστώσει έμπρακτα τις αλλαγές στο κομμάτι της επικοινωνίας του οδηγού αλλά και των επιβατών με το αυτοκίνητο. Προσφέρει αυτονομία 341 χιλιομέτρων(WLTP), η οποία του επιτρέπει να μετακινείται χωρίς τακτικές φορτισεις.

  • PEUGEOT 3008 SUV Hybrid & Hybrid4 (Plug-In-Hybrid)

Το νέο PEUGEOT 3008 HYBRID ξεφεύγει από τις καθιερωμένες φόρμες των SUV συνδυάζοντας αρμονικά την ισορροπία μεταξύ τολμηρού και απαλού. Οι δύο διαθέσιμοι τύποι HYBRID 225hp FWD (4X2) και HYBRID4 300hp AWD (4X4) συνδυάζουν τους θερμικούς κινητήρες με την ηλεκτρική ενέργεια, ενώ είναι ταυτόχρονα αποδοτικοί και εξαιρετικά δυνατοί. Αξιοποιώντας την υβριδική τεχνολογία μπορείτε να επιλέξετε την κλασική οδήγηση που εξασφαλίζει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ή αποκλειστικά τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα με αυτονομία έως και 59 χιλιομέτρων (WLTP).

  • PEUGEOT 308 PHEV (Plug-in Hybrid)

Κανείς δε μένει ασυγκίνητος μπροστά στην εμφάνιση του νέου PEUGEOT 308, το οποίο φέρει με περηφάνια το νέο θηρεό της PEUGEOT  συνδυάζοντας την παράδοση με το φουτουριστικό στυλ. Εκμεταλλευθείτε το νέο Peugeot i-Cockpit® και τις πρωτοποριακές του τεχνολογίες, βιώνοντας μια εμπειρία η οποία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο «επικοινωνούμε» με το αυτοκίνητο μας. Ανακαλύψτε τις νέες οδηγικές εμπειρίες που σας εξασφαλίζουν οι νέοι του Plug-in Hybrid κινητήρες απόδοσης 180 και 225 hp με ηλεκτρική αυτονομία κίνησης 59km.

  • PEUGEOT 508 PHEV (Plug-in Hybrid)

Το PEUGEOT 508 PHEV απογειώνει την απόλαυση της οδηγικής εμπειρίας εξασφαλίζοντάς σας πλήρη ελευθερία κίνησης. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και η ενεργητική ανάρτηση AMVAR συμβάλλουν στη μέγιστη ακρίβεια του πλαισίου, στην αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και στην υποδειγματική οδική συμπεριφορά.  Διατίθεται με κινητήρα HYBRID 225 ίππων.

 

Ενημερωθείτε για τη φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων & τα αφορολόγητα εταιρικά PEUGEOT

Είστε ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος επιχείρησης και αναζητάτε τα ιδανικά αυτοκίνητα για τον εταιρικό σας στόλο; Επισκεφθείτε το κοντινότερό σας showroom PEUGEOT GALLO, ενημερωθείτε για τη φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων και ανακαλύψτε όλα εκείνα τα αφορολόγητα εταιρικά PEUGEOT που θα αποτελέσουν πραγματική επένδυση για το μέλλον. Εδώ και τρεις δεκαετίες κάνουμε την διαφορά από τον ανταγωνισμό, καθώς όχι μόνο διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και υψηλό τεχνικό επίπεδο κατάρτισης, αλλά και διαμορφώνουμε για σας καινοτόμες λύσεις που απαντούν σε κάθε σας ανάγκη όπως:

  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης στόλου (επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων)
  • Προγράμματα Μακροχρόνιας & Βραχυχρόνιας Μίσθωσης
  • Χρηματοδοτικά Προγράμματα (ελεύθερων επαγγελματιών – εταιρειών Rent a Car)
  • Δοκιμαστική Οδήγηση Εταιρικού Στόλου (test drive)
  • Δυνατότητα αγοράς ελαφρώς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών PEUGEOT
  • Ευέλικτα προγράμματα για σχολές οδηγών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε άμεσα με το τμήμα εταιρικών πωλήσεων της PEUGEOT GALLO.

Κάθετες μονάδες PEUGEOT GALLO

  • Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 421. Τηλέφωνο: 210 60 18 400
  • Νέα Χαλκηδόνα, Τσούντα 72 & Πεταλά 39. Τηλέφωνο: 210 25 33 002

 Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Φορολογία εταιρικών αυτοκινήτων 2022 & αφορολόγητα PEUGEOT»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για το αυτοκίνητο στο PEUGEOT GALLO Blog.

Κλείστε ραντεβού
Test drive
Service

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Επιλέξτε Υπηρεσία