Πώς να διατηρήσετε χαμηλά τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου το καλοκαίρι;

Πώς να διατηρήσετε χαμηλά τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου το καλοκαίρι;

Με τον υδράργυρο στο κόκκινο, το να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του αυτοκίνητου σε φυσιολογικά επίπεδα είναι ζήτημα κομβικής σημασίας! Μην ξεχνάτε ότι οι ευπαθείς ομάδες, τα παιδιά ή τα κατοικίδια, δεν βιώνουν τις υψηλές θερμοκρασίες το ίδιο με εσάς. Για εκείνους, εκτός από αφόρητη και αντίξοη, η πολλή ζέστη μπορεί να καταστεί ακόμα και επικίνδυνη. Επομένως, πρέπει πάντα να κάνετε το καλύτερο δυνατό ώστε να έχετε τουλάχιστον μια ανεκτή θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Βέβαια, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες κι εφόσον δεν έχετε υπόγειο πάρκινγκ, το να κρατήσετε το αμάξι δροσερό, είναι αρκετά δύσκολο. Στο παρόν άρθρο, θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές ώστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Χρήση ηλιοπροστασίας

Ο βασικότερος τρόπος για να μειώσετε την θερμότητα στο αυτοκίνητό σας είναι να τοποθετείτε ηλιοπροστασίες/ σκίαστρα σε παράθυρα, παρμπρίζ και ηλιοροφή. Έτσι περιορίζετε σημαντικά τις ηλιακές ακτίνες που διαπερνούν το όχημά σας και διατηρείτε μια υποφερτή θερμοκρασία ευκολότερα.

Στάθμευση σε σκιερό μέρος

Ο αμέσως δημοφιλέστερος τρόπος για να διατηρείτε τη θερμοκρασία στο αμάξι χαμηλά, είναι η σκιά. Προσπαθήστε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας -ειδικά τις ημέρες με καύσωνα- σε σκιερά μέρη, κάτω από κτίρια ή δέντρα. Το να αποφεύγετε την άμεση επαφή με το ηλιακό φως ισοδυναμεί με αρκετούς βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία!

Φιμέ τζάμια

Τα φιμέ τζάμια περιορίζουν σημαντικά την ποσότητα του φωτός που φτάνει στην καμπίνα του οχήματος. Απλώς να είστε προσεκτικοί καθώς ο Κ.Ο.Κ. ορίζει συγκεκριμένο συντελεστή διαπερατότητας και ειδικών προδιαγραφών για παρμπρίζ και πίσω παράθυρα. Η χρήση φιμέ τζαμιών στα παράθυρα οδηγού & συνοδηγού δεν είναι επιτρεπτή βάσει ελληνικής νομοθεσίας.

Κάλυμμα για τιμόνι και ταμπλό

Προσθέτοντας ένα κάλυμμα ταμπλό και τιμονιού περιορίζετε επίσης σημαντικά την αύξηση στη θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Έτσι, όχι μόνο κρατάτε χαμηλότερά τη θερμοκρασία αλλά μειώνετε και τη φθορά από τους πολλούς βαθμούς θερμότητας.

Ανοιχτά παράθυρα και κλιματισμός

Πριν από κάθε διαδρομή -μικρής ή μεγάλης διάρκειας- και προτού άπαντες επιβιβαστούν, ανοίξτε τα παράθυρα και το A/C του οχήματος. Ανανεώνοντας τον αέρα, διώχνετε σε μεγάλο βαθμό τη θερμότητα και βοηθάτε τον κλιματισμό να ψύξει ταχύτερα τον χώρο. Συνεπώς, εξοικονομείτε χρόνο αλλά και καταναλώνετε πιο λίγη ενέργεια αυξάνοντας την αποδοτικότητα του καυσίμου και την αυτονομία υβριδικών/ ηλεκτρικών οχημάτων.

Καλύμματα καθισμάτων

Το να προσθέσετε καλύμματα καθισμάτων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Μετά από μια πολύωρη στάθμευση στον ήλιο, τα καθίσματα συνήθως… καίνε! Ειδικά τα δερμάτινα καθίσματα, μπορούν να ανεβάσουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες που να προκαλέσουν ακόμα και έγκαυμα! Τα καθίσματα δεν «ανεβάζουν» τόσο εύκολα θερμοκρασία, κάνοντας πιο… βιώσιμη την παρουσία σας στην καμπίνα και το ταξίδι πιο άνετο.

Χρήση remote λειτουργιών

Μια ακόμα πλήρως πρακτική λύση ώστε να μειώσετε τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου σας, πριν την επιβίβαση σας σε αυτό, αφορά στον remote έλεγχο. Αν διαθέτετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο Opel για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε απομακρυσμένα τον κλιματισμό του οχήματος, μέσα από το application myOpel. Έτσι, ο κλιματισμός θα λειτουργεί πριν την είσοδό σας στο αυτοκίνητο, δροσίζοντας τον χώρο και δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες ταξιδιού.

Οι γνώσεις της Opel Gallo είναι και δικές σας!

Αξιοποιήστε άμεσα την εμπειρία μας γύρω από την οδήγηση και τα Opel μοντέλα: Ρωτήστε μας για τα κατάλληλα αξεσουάρ ανά τύπο οχήματος και πώς να διατηρήσετε χαμηλά τη θερμοκρασία του εκάστοτε αυτοκινήτου. Καλέστε μας στο 210 5313213 ή ελάτε από κοντά να μας γνωρίσετε από κοντά.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Πώς να διατηρήσετε χαμηλά τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου το καλοκαίρι;»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο blog της GALLO S.A.

Κλείστε ραντεβού
Test drive
Service

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Επιλέξτε Υπηρεσία