Συντήρηση αυτοκινήτου το χειμώνα

Συντήρηση αυτοκινήτου το χειμώνα

Συντήρηση αυτοκινήτου το χειμώνα, ένα θέμα που απασχολεί όλους μας. Το αυτοκίνητό μας είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο για την καθημερινότητά μας. Πώς μπορούμε όμως να το συντηρήσουμε σωστά προστατεύοντάς το από τις κακουχίες της πιο ψυχρής εποχής της χρονιάς; Στο κείμενο που ακολουθεί, θα διαβάσετε όλα τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε άριστη την απόδοσή του σε όλες τις συνθήκες και να εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας σε κάθε σας μετακίνηση.

 

Τα 5+1 βήματα για τη συντήρηση αυτοκινήτου το χειμώνα

  1. Ελέγξτε το ψυκτικό υγρό

Αυτός είναι ο αφανής ήρωας στη συντήρηση αυτοκινήτου, ειδικά κατά την απαιτητική περίοδο του χειμώνα. Ο ρόλος του είναι να διατηρήσει τη θερμοκρασία κινητήρα στα βέλτιστα επίπεδα, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε επιλέξει το κατάλληλο για τις συνθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το έμπιστο προσωπικό της GALLO S.A.

  1. Μετρήστε την τάση της μπαταρίας

Κατά την διάρκεια του χειμώνα, η απόδοση της μπαταρίας του αυτοκινήτου πέφτει. Αν είναι παλιά, τότε ενδεχομένως να πέσει και τελείως. Στην περίπτωση που διαθέτετε ψηφιακό πολύμετρο, τότε μπορείτε να μετρήσετε εύκολα την απόδοσή της. Εναλλακτικά, μπορείτε να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες της GALLO S.A. για τον έλεγχο και την αντικατάστασή της, αν και εφόσον χρειαστεί.

  1. Αλλάξτε τις λυχνίες των φώτων

LED ή συμβατικά; Η συντήρηση αυτοκινήτου περιλαμβάνει πάντα την αλλαγή όλων των λυχνιών των φώτων του αυτοκινήτου που δε λειτουργούν. Επιπλέον, αναπόσπαστο μέρος της είναι και το ξεθάμπωμα φαναριών. Έτσι, εξασφαλίζετε μέγιστη ορατότητα σε κάθε σας διαδρομή, ενώ ταυτόχρονα είστε ορατοί.

  1. Ελέγξτε τα ελαστικά σας

Βασικός παράγοντας οδικής ασφάλειας δεν είναι άλλος από τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι βρίσκονται σε άρτια κατάσταση, χωρίς σκισίματα ή καρούμπαλα. Αν πάλι κινείστε σε ορεινές περιοχές, τότε πιθανώς να χρειάζεστε ελαστικά 4 εποχών, τα οποία και θα σας εξασφαλίσουν καλύτερο κράτημα σε συνθήκες ολισθηρού οδοστρώματος, χιονιού ή παγετού.

  1. Ανανεώστε τους υαλοκαθαριστήρες σας

Η καλή λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων είναι επιτακτική κατά την περίοδο του χειμώνα, καθώς σας εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ορατότητα από το παμπρίζ στον δρόμο, καθαρίζοντάς το από βροχές, λάσπες κ.α. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τους αλλάζετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή όταν είναι έντονα φθαρμένοι και μη λειτουργικοί.

  • Επωφεληθείτε σήμερα κιόλας από τη νέα προσφορά της GALLO S.A. και αντικαταστήστε τους με νέους γνήσιους υαλοκαθαριστήρες και έκπτωση 30%.

+1. Κινηθείτε ελεύθερα σε χιόνι ή πάγο με χιονοκουβέρτες

Μένετε στα βόρεια της Αττικής ή σε περιοχές που χιονίζει συχνά το χειμώνα; Ή μήπως ετοιμάζεστε για εξόρμηση με το PEUGEOT σας σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς όπως τα ορεινά χωριά του Παρνασσού, τα Τρίκαλα Κορινθίας ή τα Καλάβρυτα; Τότε χρειάζεστε οπωσδήποτε αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες. Ο δε εφοδιασμός του οχήματός σας με αυτές είναι υποχρεωτικός βάσει νόμου, όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η GALLO S.A. σας προσφέρει σε προνομιακή τιμή χιονοκουβέρτες σε συνδυασμό με την προσφορά γνήσιων υαλοκαθαριστήρων. Όχι μόνο είναι κατάλληλες για οδήγηση σε χιόνι και πάγο, αλλά τοποθετούνται και πιο εύκολα από τις απλές αλυσίδες.

  • Αποκτήστε τις δικές σας χιονοκουβέρτες στην GALLO S.A. στην προνομιακή τιμή των 39,90€* (από 55€).
    *Η τιμή ισχύει σε συνδυασμό με την προσφορά των υαλοκαθαριστήρων.

 

Η συντήρηση αυτοκινήτου έχει την υπογραφή της GALLO S.A.

Αναζητάτε τις πιο ποιοτικές λύσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας; Η GALLO S.A. βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες σας, εξασφαλίζοντάς σας την άριστη απόδοσή του. Επισκεφθείτε το κοντινότερό σας one-stop-shop της σε Αγία Παρασκευή ή Νέα Χαλκηδόνα και επωφεληθείτε από ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει:

  • Ποιοτικό service από άρτιο εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία σε κορυφαίους αγώνες Rally όπως το WRC Rally Acropolis
  • Γνήσια ανταλλακτικά και ελαστικά που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα σε τιμή που αξίζει
  • Οικονομικά πακέτα service, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του δικού σας αυτοκινήτου
  • Ενεργοποίηση της δωρεάν οδικής βοήθειας Peugeot Assistance η οποία και προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους κατόχους Peugeot
  • Ασφάλειες αυτοκινήτου σε προνομιακές τιμές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση του δικού σας Peugeot, επισκεφθείτε σήμερα το κοντινότερό σας εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Peugeot GALLO σε:

  • Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 421. Τηλέφωνο: 210 60 18 400
  • Νέα Χαλκηδόνα, Τσούντα 72 & Πεταλά 39. Τηλέφωνο: 210 25 33 002

Μπείτε κι εσείς στον συναρπαστικό κόσμο της GALLO S.A μέσα από το www.gallo.gr ή ακολουθήστε τη σε FacebookInstagram & YouTube.

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Συντήρηση αυτοκινήτου το χειμώνα»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για το αυτοκίνητο στο blog τη GALLO S.A.

Κλείστε ραντεβού
Test drive
Service

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Επιλέξτε Υπηρεσία