EKO Rally Acropolis 2023 με τη συμμετοχή της Peugeot GALLO

EKO Rally Acropolis 2023 με τη συμμετοχή της Peugeot GALLO

EKO Rally Acropolis 2023: Η 70η επετειακή εκδοχή του «ράλλυ των θεών» έρχεται με την συμμετοχή της Peugeot GALLO. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα επιστρέφει ακόμα πιο δυνατή σε αυτό το μεγάλο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Με όχημα το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4 με το Νο.75 στις, το οδηγικό δίδυμο Σάββας Λευκαδίτης – Βαγγέλης Άκρατος θέτει ακόμα πιο ψηλά το στόχο: να επικρατήσει στην κατάταξη δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4, αλλά και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη συνολική κατάταξη.

 

Ο συναρπαστικός αγώνας του EKO Rally Acropolis 2023

Το φετινό EKO Rally Acropolis 2023 θα ξεκινήσει την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 307,9 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Τα δε συνολικά χιλιόμετρα που θα κληθούν να καλύψουν τα πληρώματα φτάνουν τα 1.138. Αναλυτικότερα, ο αγώνας περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

 1η ημέρα

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «EKO Super Special Stage», στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, μεταξύ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ταε κβο Ντο και του Μπιτς βόλει. Το θέαμα εδώ θα είναι άκρως εντυπωσιακό, με κάθε αυτοκίνητο να αγωνίζεται με μόνο αντίπαλό του το χρονόμετρο.

2η ημέρα

Ο αγώνας συνεχίζεται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με τις ειδικές διαδρομές σε Λουτράκι και Πίσια Κορινθίας. Αμέσως μετά, τα πληρώματα θα περάσουν από τις ειδικές διαδρομές σε Λιβαδειά Βοιωτίας και Ελάτεια Φθιώτιδας, όπου και θα κλείσουν την ημέρα τους.

 3η ημέρα

Το Σάββατο είναι η πιο «δυνατή» μέρα του rally με τα περισσότερα καθαρά αγωνιστικά χιλιόμετρα. Θα πραγματοποιηθούν τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές σε Παύλιανη Φθιώτιδας, Καρουτές Φωκίδας και Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας.

4η  ημέρα

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Η καθοριστική αυτή ημέρα για την τελική κατάταξη των οδηγών ξεκινά με τη θρυλική ειδική διαδρομή Ταρζάν στην Ευρυτανία και τα περάσματα από τη Γραμμένη Φθιώτιδας. Ο τερματισμός του EKO Rally Acropolis 2023 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λαμίας, γύρω στις 15.00 το μεσημέρι.

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/gWZzx1kq0ow?si=VcBCjk5dCFFB4WG2″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

 

Η συμμετοχή της Peugeot GALLO στο EKO Rally Acropolis 2023

Στο φετινό επετειακό αγώνα του EKO Rally Acropolis 2023 θα λάβουν μέρος 72 πληρώματα από 31 χώρες. Ένα από αυτά είναι η ομάδα της Peugeot Gallo που συμμετέχει στον αγώνα με το Peugeot 208 Rally4 των Λευκαδίτη – Άκρατου. Η ομάδα αγωνίζεται στην κατηγορία RC4 για δικίνητα αυτοκίνητα αντίστοιχων προδιαγραφών όπως αγωνιστικά Ford Fiesta και Opel Corsa. Στη μάχη του θα πέσουν φυσικά και όλοι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος WRC.

 

Το αυτοκίνητο της ομάδας, ένα Peugeot 208 Rally4, διαθέτει τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων turbo, με απόδοση που φτάνει τους 212 ίππους στις 5.450 σ.α.λ. και μέγιστη τιμή ροπής τα 290 Nm στις 3.000 σ.α.λ. Η ισχύς καταλήγει στους εμπρός τροχούς, μέσω σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων της Sadev. Μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα του μοντέλου κάνει η ρυθμιζόμενη ανάρτηση 3 δρόμων.

 

Η Ομάδα: Peugeot GALLO S.A

Πλήρωμα: Σάββας Λευκαδίτης-Βαγγέλης Ακράτος

Team Manager: Βαγγέλης Γκάλλο

Συντονισμός Ομάδος: Νίκος Λευκαδίτης

Τεχνική υποστήριξη: Lefkaditis Motorsport

Επικεφαλής Μηχανικός: Δημήτρης Λευκαδίτης

Μηχανικοί: Σάκης Λέφας, Στέλιος Παντελάκης, Χρήστος Φραγκούλης

 

Οι χορηγοί της Peugeot GALLO

Αρωγός της ομάδας της Peugeot GALLO στον κορυφαίο θεσμό του EKO Rally Acropolis 2023 είναι η εταιρεία SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ. Χορηγοί είναι οι εταιρείες LANDMACON Α.Ε και Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου και υποστηρικτές η STEFANAKIS parts, ADDITION και T-UNISALE.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «EKO Rally Acropolis 2023 με τη συμμετοχή της Peugeot GALLO.»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο blog τη GALLO S.A.

Κλείστε ραντεβού
Test drive
Service

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Επιλέξτε Υπηρεσία