Αγορά αυτοκινήτου με leasing: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αγορά αυτοκινήτου με leasing: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αγορά αυτοκινήτου με leasing ή παραδοσιακή αγορά; Ένα ερώτημα που απασχολεί συχνά τους υποψήφιους αγοραστές καθώς δεν ξέρουν πού να καταλήξουν. Ποια είναι όμως η καλύτερη επιλογή και γιατί; Η πραγματικότητα είναι πως η καλύτερη επιλογή… δεν υπάρχει! Όλα είναι σχετικά και τα οριοθετούν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες της οικογένειας ή της επιχείρησής σας. Προτού όμως να καταλήξετε στο ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές τους. Στο παρόν άρθρο, θα σας αναλύσουμε το πού διαφέρει η αγορά αυτοκινήτου με leasing από την παραδοσιακή αγορά.

Αγορά αυτοκινήτου με leasing vs παραδοσιακή αγορά

Οι βασικότερες διαφορές ανάμεσα στην αγορά αυτοκινήτου με leasing και την κλασσική αγορά εντοπίζονται σε 3 κύριους τομείς:

  • Ευελιξία

Στην αγορά αυτοκινήτου με leasing, η λειτουργική μίσθωση απαιτεί να δεσμευτείτε με συμβόλαια διάρκειας 3 – 5 χρόνων. Κάθε φορά που ανανεώνετε όμως, μπορείτε να επιλέγετε το τελευταίο μοντέλο. Επιπλέον, καθώς δεν σπαταλάτε ολόκληρο το κεφάλαιο που απαιτεί η αγορά, μπορείτε να το αξιοποιήσετε σε άλλες επιχειρηματικές ή προσωπικές ανάγκες.

Από την άλλη, η αγορά ενός αυτοκινήτου σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας αρέσει, με μόνο περιορισμό το budget σας. Επιπλέον, μπορείτε να το πουλήσετε όποτε το θελήσετε.

  • Μηνιαίο κόστος

Με την αγορά αυτοκινήτου με leasing, δεν είστε ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Απλώς πληρώνετε ένα σταθερό κόστος ώστε να το χρησιμοποιήσετε για ορισμένο χρονικό διάστημα. Το μηνιαίο κόστος περιλαμβάνει ασφάλιση, επισκευές, συντήρηση, αλλαγή ελαστικών καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας (αν υπάρχουν). Το μόνο επιπρόσθετο κόστος, είναι τα καύσιμα!

Απεναντίας, όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο πληρώνετε την αρχική του αξία. Σε αυτήν, προσθέστε και τα τακτικά έξοδά του, όπως ασφάλιση, φόρους, ετήσια συντήρηση.  Προσθέστε ακόμα και τα έκτακτα έξοδα, όπως επισκευές, ελαστικά, καύσιμο και άλλα. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι όταν πουλάτε το όχημα, τα χρήματα είναι αποκλειστικά και μόνο δικά σας.

  • Ευθύνες και υποχρεώσεις

Στην αγορά αυτοκινήτου με leasing, η μόνη σας ευθύνη και υποχρέωση είναι να πληρώνετε το λειτουργικό μίσθωμα. Εφόσον λοιπόν η διαχείριση, η συντήρηση και όποια ευθύνη επιφέρει η κατοχή ενός οχήματος δεν είναι δικό σας μέλημα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο που κερδίζετε όπως επιθυμείτε. Δεν έχετε να προγραμματίζετε ραντεβού για συντήρηση και επισκευές, ούτε να πληρώνετε δια ζώσης ή ηλεκτρονικά τα ασφάλιστρα και τα τέλη.

Όταν είστε ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου όμως, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όπως εσείς θέλετε. Μπορείτε να προβείτε σε επιθυμητές μηχανολογικές τροποποιήσεις, να το βάψετε κ.ο.κ.. Όμως όπως προαναφέρθηκε, πρέπει να διαθέσετε χρόνο για τις εργασίες αυτές.

Τελικά να επιλέξω leasing ή την παραδοσιακή αγορά;

Η μακροχρόνια μίσθωση, μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να είναι πιο ευέλικτη και συμφέρουσα από την παραδοσιακή αγορά. Για τον λόγο αυτό, κάθε χρονιά γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις της αγοράς και των πελατών της GALLO S.A.. Η τελική απόφαση όμως, πάντα θα ανήκει σε εσάς και τις προσωπικές ή τις εταιρικές σας ανάγκες.

Γιατί να επιλέξω την GALLO για την αγορά αυτοκινήτου με leasing;

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αγορά αυτοκινήτου με leasing, η GALLO παρέχει και μια πληθώρα επιπρόσθετων προτερημάτων:

  • Προκαθορισμένο μίσθωμα.
  • Απαλλαγή για μία σειρά από κόστη.
  • Δυνατότητα leasing αυτοκινήτου χωρίς προκαταβολή.
  • Ευελιξία στην επιλογή μοντέλου και των χαρακτηριστικών του.
  • Δυνατότητα αγοράς του οχήματος.
  • Αυτοκίνητο αντικατάστασης.
  • Ανταγωνιστικές τιμές.
  • Άμεση παράδοση.
  • Δυνατότητα Test-Drive.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσα από την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας ώστε να λάβετε την προσφορά για το μοντέλο που σας ενδιαφέρει!

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Αγορά αυτοκινήτου με leasing: Όσα πρέπει να γνωρίζετε;»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο Gallo Blog.

Κλείστε ραντεβού
Test drive
Service

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Επιλέξτε Υπηρεσία