Οικονομική οδήγηση: Tα καλύτερα tips για το καλοκαίρι

Οικονομική οδήγηση: Tα καλύτερα tips για το καλοκαίρι

Η οικονομική οδήγηση ήταν ανέκαθεν ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για την πλειοψηφία των οδηγών. Ωστόσο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η ανάγκη για οικονομία και χαμηλότερη κατανάλωση είναι ακόμα πιο επιτακτική! Γιατί; Διότι λόγω του άλματος του υδραργύρου και των μεγαλύτερων διαδρομών λόγω διακοπών, τα έξοδα μετακίνησης σημειώνουν μια εκθετική αύξηση! Αν λοιπόν αναζητείτε το πώς θα κάνετε την οδήγησή σας πιο συμφέρουσα, είστε στο κατάλληλο σημείο! Στο παρόν άρθρο, θα διαβάσετε τα πιο χρήσιμα και ουσιαστικά tips για οικονομική οδήγηση το καλοκαίρι με το αγαπημένο σας μοντέλο της MG Motors.

#1 – Κάντε συνετή χρήση του κλιματιστικού

Φροντίστε να μην το παρακάνετε με τον κλιματισμό. Καταναλώνει πολλή ενέργεια, επομένως προσπαθήστε να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν είναι απαραίτητο. Μάλιστα, στις χαμηλές ταχύτητες (π.χ. μετακινήσεις εντός πόλης) είναι προτιμότερο να ανοίγετε τα παράθυρα παρά το κλιματιστικό. Απεναντίας, στις μεγαλύτερες ταχύτητες (π.χ. οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο), τα παράθυρα αυξάνουν την αντίσταση του αέρα και την κατανάλωση καυσίμου. Εκεί η χρήση του A/C είναι μονόδρομος!

#2 – Ελέγχετε τακτικά και σχολαστικά το αυτοκίνητό σας

Ποτέ μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα ελαστικά σας, καθώς η σωστή πίεση είναι… ευεργετική για την οικονομική οδήγηση: αφενός μειώνει την αντίσταση κύλισης κι αφετέρου συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου. Παράλληλα, η τακτική αντικατάσταση των παλιών ή φθαρμένων ελαστικών βελτιώνει σημαντικά τη μέση κατανάλωση.

Επιπλέον, η σωστή λειτουργία του κινητήρα εξαρτάται από τα καθαρά φίλτρα και τα σωστά λιπαντικά. Η τακτική αλλαγή τους βοηθά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης αλλά και της κατανάλωσης.

#3 – Οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα          

Αποφύγετε τις απότομες επιταχύνσεις και τα ξαφνικά φρεναρίσματα. Η ομαλή οδήγηση μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Ιδανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cruise control, εφόσον φυσικά το αυτοκίνητό διαθέτει, για να διατηρείτε σταθερή ταχύτητα στις αυτοκινητόδρομους.

#4 – Σχεδιάστε και οργανώστε τις διαδρομές σας

Αποφύγετε την κυκλοφοριακή αιχμή καθώς η οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες και οι συχνές στάσεις αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου. Προγραμματίστε τις μετακινήσεις σας σε ώρες με λιγότερη κίνηση.

Επιπλέον, έχοντας προσχεδιάσει τις διαδρομές σας μπορείτε να αποφύγετε τις ανούσιες παρακάμψεις και τις μακρινές διαδρομές. Είναι προφανές πως οι συντομότερες και ευκολότερες διαδρομές εξοικονομούν καύσιμο.

#5 – Αποφύγετε το υπερβολικό βάρος

Μην υπερφορτώνετε το όχημα καθώς το επιπλέον βάρος αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου. Ειδικά αν υπάρχουν επιβαίνοντες και στις πίσω θέσεις, το ιδανικό είναι τα μεταφέρετε όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές. Φροντίστε να πάρετε μαζί μόνο τα απαραίτητα και να αποφύγετε τις περιττές μεταφορές φορτίων.

#6 – Χρησιμοποιήστε σκίαστρα και προστατευτικά καλύμματα

Μειώστε τη θερμοκρασία του εσωτερικού χρησιμοποιώντας σκίαστρα για τα παράθυρα και καλύμματα καθισμάτων ώστε να μειώσετε τη ζέστη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό, θα περιορίσετε και την ανάγκη για χρήση του κλιματιστικού όταν μπείτε στο αυτοκίνητο.

Ακολουθώντας αυτά τα tips, μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμα και χρήματα, διατηρώντας παράλληλα το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.           

Gallo

Λ. Κηφισού 170, 12242, Αιγάλεω

Γραμμή εξυπηρέτησης: 2105313207

Website: Gallo S.A.

Facebook: GALLO S.A.

Instagram: GALLO S.A.

 

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Οικονομική οδήγηση: Tα καλύτερα tips για το καλοκαίρι»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο gallo.gr

Κλείστε ραντεβού
Test drive
Service

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Επιλέξτε Υπηρεσία