Καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο: τι να κάνετε πριν το ταξίδι

Καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο: τι να κάνετε πριν το ταξίδι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για αποδράσεις και οι καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Πριν, όμως, ξεκινήσετε το ταξίδι σας, είναι σημαντικό να κάνετε σωστή προετοιμασία για να εξασφαλίσετε μια άνετη και ασφαλή διαδρομή.

Για αυτό και συγκεντρώσαμε βασικές συμβουλές για την προετοιμασία τόσο του αυτοκινήτου σας, αλλά και του ταξιδιού σας.

Καλοκαιρινές διακοπές & έλεγχος αυτοκινήτου

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας, κάντε έναν γενικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σας. Ελέγξτε τα υγρά (λάδια, αντιψυκτικά, υγρά φρένων), την κατάσταση των ελαστικών και τα φρένα. Επιπλέον, είναι σημαντική η σωστή λειτουργία των φώτων, αλλά και η καλή κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων. Ένας σωστός έλεγχος μπορεί να προλάβει πολλές δυσάρεστες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας​.

Κάντε προγραμματισμό της διαδρομής σας

Κάντε το σχεδιασμό της διαδρομής σας εκ των προτέρων. Δείτε το χάρτη με τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε για να έχετε μια γενική ιδέα για την περιοχή που θα ταξιδέψετε. Έτσι, θα αποφύγετε απρόοπτες καταστάσεις και θα αφιερώσετε τη συγκέντρωσή σας στο ταξίδι​. Κάντε χρήση του GPS, αλλά μη δώσετε επιπλέον βαρύτητα σε αυτό, καθώς είναι πιθανό να συναντήσετε σημεία χωρίς κάλυψη δικτύου.

Καλοκαιρινές διακοπές & αποσκευές

Η τοποθέτηση των αποσκευών στο αυτοκίνητο είναι από τα πιο σημαντικά. Χρειάζεται να προχωρήσετε σε τοποθέτηση των βαρύτερων αντικειμένων στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών, ενώ των ελαφρύτερων στο από πάνω. Επιπλέον, αποφύγετε να φορτώσετε αντικείμενα ελεύθερα πάνω στις σχάρες οροφής. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης περισσότερου χώρου, επιλέξτε την μπαγκαζιέρα οροφής με ειδική πιστοποίηση ασφαλείας.

Κάντε έλεγχο των ελαστικών

Τα ελαστικά είναι σημαντικό μέρος της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Κάντε έλεγχο στην πίεση των ελαστικών για να επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχουν φθορές ή σκισίματα. Επίσης, χρειάζεται να έχετε μαζί σας σε καλή κατάσταση τη ρεζέρβα, καθώς και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αλλαγή ελαστικού​.

Καλοκαιρινές διακοπές & ξεκούραση

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, κοιμηθείτε καλά και φροντίστε να είστε ξεκούραστοι. Ιδανικά, ξεκινήστε με το αυτοκίνητό σας νωρίς το πρωί, καθώς έχετε περισσότερη ενέργεια και οι δρόμοι είναι πιο ήσυχοι. Η κόπωση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες ατυχημάτων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε καλύτερη φυσική και πνευματική κατάσταση​.

Προσεκτική οδήγηση

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, διατηρήστε σταθερή ταχύτητα και αποφύγετε τις απότομες επιταχύνσεις και τα φρεναρίσματα. Επιπλέον, τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα άλλα οχήματα, ενώ να μην οδηγείτε εάν έχετε έντονη αίσθηση κούρασης. Κάντε, επίσης, τακτικά διαλείμματα για την ξεκούρασή σας.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα

Πάρτε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως την άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας, την ασφάλεια του αυτοκινήτου και το τηλέφωνο οδικής βοήθειας. Επίσης, είναι καλό να έχετε μαζί σας το κουτί πρώτων βοηθειών, ένα φακό, καθώς και μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης​.

Κάντε έλεγχο στο κλιματιστικό

Το κλιματιστικό είναι απαραίτητο για ένα άνετο ταξίδι, ειδικά το καλοκαίρι. Χρειάζεται να φροντίζετε τόσο για τη σωστή λειτουργία του όσο και για την καθαριότητα των φίλτρων του. Ένα καλά συντηρημένο κλιματιστικό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια ευχάριστη θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού​.

Καλοκαιρινές διακοπές & χάρτες

Ελέγξτε ότι το GPS σας λειτουργεί σωστά και ότι έχετε κατεβάσει τους χάρτες της περιοχής στην οποία θα ταξιδέψετε. Σε πολλές περιοχές, θα συναντήσετε περιορισμένη κάλυψη του κινητού σας, οπότε είναι καλό να έχετε εναλλακτικές επιλογές για την πλοήγησή σας.

Ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή στην οποία θα ταξιδέψετε. Έτσι, θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο δρόμο​.

Η GALLO S.A. και η MG έχουν τη λύση για ασφάλεια στο ταξίδι σας!

Στη Gallo S.A., με την επιλογή ενός μοντέλου της MG, θα εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι με το αυτοκίνητό σας. Με τη MG έχετε 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, οδική βοήθεια και δωρεάν ελέγχου!

Ελάτε στη Gallo S.A. για να επιλέξετε το αυτοκίνητο της MG που θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε σωστή προετοιμασία και θα έχετε καλοκαιρινές διακοπές με ηρεμία και ασφάλεια!

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο: τι να κάνετε πριν το ταξίδι»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο Gallo Blog.

 

Κλείστε ραντεβού
Test drive
Service

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Επιλέξτε Υπηρεσία